En Son Yazımız

IRON MAN HAKKINDA

IRON MAN HAKKINDA


Son günlerde Captain America:Civil War filminde vizyona girmesiyle popülerliğine popülerlikten fazlasını katan çizgi roman karakterlerinden  biri olan Iron Man hakkında farklı kaynaklardan elde ettiğim bilgiler aracılığıyla hikayesini ve birkaç ilginç bilgiyi blogumda açtığım çizgi roman kategorisinde  sizin için derledim.

 

IRON MAN HİKAYESİ


Öncelikle Iron Man kimdir dersek:Iron Man yani Tony Stark,Kaptan Amerika’nın 2. Dünya Savaşı sırasında arkadaşı ayrıca Kaptanın Kalkanını yapan kişi olan Howard Stark’ın oğludur.Babasından kalan Stark Endüstrileri adlı şirketinde sahibidir.Zamanında silah tüccarlığından büyük para vurmuş,zenginliğini nirvanaya ulaştırmış idi.Fakat Afganistan’da babasının ve kendisinin iş ortağı olan “Obadiah Stan” yine Afganistan’da olan bir suç örgütü ile işbirliği  yaparak Tony  Stark’a suikast düzenler.

Bu suikastte göğsünden şarapnel parçaları ile özellikle kalbinden yaralanan Tony’in ölmemesi için ,Yinsen adlı cerrah Tony’in göğsüne bir çeşit mıknatıs yerleştirerek Tony’in ölmesini engeller.Esir tutulduğu yerde “Ark Reaktörü’nü” icat eder ve ilk Iron Man zırhını yapar.Bu sayede buradan kurtulan Tony,artık silahların ne kadar kanlı olaylara yardım ettiğini görür ve silah tüccarlığından çekilip,Iron Man olmaya karar verir.Zırhlarını da günden güne daha da geliştirir ve yapay zekayla donatır.Bu yapay zeka da bildiğimiz gibi “J.A.R.V.I.S’TİR”.

Iron Man’in kısaca hikayesi budur peki birazda Iron Man hakkında derlediğim 5 adet bilgiye bakalım:


  •       Iron Man Avengers’ın başında ki isimdir.
  •        Sanılanın aksine Marvel’ın en zengini Tony Stark değil,serveti Tony’ninkinden 5 kat daha fazla olup,Kaptan Amerika’nın kalkanın da hammaddesi olan Vibranyum’un anavatanı Wakanda’nın Kralı T’Challa yani Black Panther’dir.
  •    Zırhı çok fonksiyonludur ve 450 parçadan oluşmaktadır.
  •    Eğer gerçek hayatta Iron Man olmak istese idik Türk lirası ile bu tam 26 MİLYAR EDERDİ.
  •     Hatta Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın ''Iron Man zırhı yaptığımızı duyurmak için buradayım.. Belki... Gizli bilgi..''şeklinde açıklaması vardır.
  Bu yazıda yararlandığım kaynaklar:WEBTEKNO,ÇİZGİROMAN,FİLMİNEBANDIM,WİKİPEDİA

0 yorum:

Yorum Gönder